Начало / Новини / Новини и събития / Microsoft предоставя нов грант на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет за проекта „Кариера в ИТ”

   
Microsoft предоставя нов грант на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет за проекта „Кариера в ИТ”

Microsoft YouthSpark предоставя нов грант от 65 997.90 щатски долара на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за продължението на техния проект „Кариера в ИТ”

Част от успеха на програмата Microsoft YouthSpark в България са добрите резултати по проекта „Кариера в ИТ“ на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, кофинансиран през 2015 г. с YouthSpark кеш грант в размер 64 698 долара.

През август тази година Георги Бошев, ученик от XII клас от Гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“ в град Бургас, постигна най-висок резултат на световното състезание за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016. Георги беше един от петимата български ученици, взели участие в състезанието в рамките на проекта на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет. Той спечели в конкуренция с 400 000 участници от повече от 130 държави.

“С проекта си „Кариера в ИТ“ Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ работи за намаляване на голямата разлика в уменията и възможностите на младежите от различните региони в България. Нашият анализ показва, че ако най-добре представящите се ученици участват в алтернативни и модерни образователни програми, те ще повлияят на други 15% от учениците в техните общности също да се включат. През изминалата 2015 г. успяхме да достигнем до активните млади хора в над 50 града предимно от Северозападна и Североизточна България. Благодарни сме за партньорството и финансовата подкрепа, които получаваме от Майкрософт България чрез YouthSpark, и се надяваме нашето сътрудничество да продължи да се развива успешно”, заяви Севдалина Василева, председател на Управителния съвет на Сдружението.

Microsoft YouthSpark стартира в световен мащаб, като си поставя за цел да бъдат създадени възможности за 300 милиона младежи в над 100 страни за образование, заетост и предприемачество. Програмата на компанията е повече от филантропия и включва редица инициативи, както нови, така и разширени - Imagine Cup, Innovate for Good, Skype в класната стая, Bizspark, Office365 for EDU, Dreamspark, DigiGirlz, „Партньори в познанието“.