Начало / Новини / Новини и събития / Конференция на тема "Социални и педагогически парадигми за изследване и моделиране на образователни екосистеми в България"

   
Конференция на тема "Социални и педагогически парадигми за изследване и моделиране на образователни екосистеми в България"

В Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет се проведе Първа конференция на тема "Социални и педагогически парадигми за изследване и моделиране на образователни екосистеми в България".

Научният форум е по проект „Социални и педагогически парадигми и подходи за изследване и моделиране на образователни екосистеми“ договор No.70-123-442/27.06.2023г,. част от дейност 3.4. по проект „Софийски университет – Маркер за иновации и технологичен трансфер (SUMMIT)“, Факултет по педагогика. Проектът SUMMIT (Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer), е финансиран от ЕС NextGenerationEU по Националния план за възстановяване и устойчивост, компонент „Иновативна България“, Инвестиция 1 „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации“.

1-2

На конференцията присъства деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Ваня Божилова, заедно с деканското ръководство, както и гости от различни образователни институции и студенти.

1-5

Форумът бе открит от ръководителя на проекта проф. д-р Силвия Николаева, която представи екипа и изрази благодарност към всички, оказали съдействие за работата по проекта.

Доц. Ваня Божилова заяви, че темата, с която се занимава екипът на проф. Николаева е трудна за изследване. Но пък всяко нещо, което е трудно изследване, носи със себе си предизвикателствата да искаш да го пребориш, да намериш онзи път, който да ти покаже да намериш възможните резултати. Деканът на Факултета по педагогика пожела успех на конференцията.

1-3

В първата част на форума бяха представени постиженията на екипа на проекта до момента. Подготвени са, преминали двойно анонимно рецензиране и под печат, в специализирано индексирано издание три научни статии, посветени на проучване на социално-педагогически парадигми и подходи за изследване и моделиране на образователните екосистеми.

1-4

 

Във втората част на форума своя опит споделиха представители на различни организации, свързани с образователните екосистеми.

1-1