Начало / Новини / Новини и събития / Дни на специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия”: Мит и ритуал”

   
Дни на специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия”: Мит и ритуал”

Студентите от специалност „Южна, Източна и Югоизточна Азия” към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет проведоха за втора година културното събитие „Дни на ЮИЮА”, този път с темата „Мит и ритуал”. Фестивалът беше проведен в три отделни дни.

Откриването на събитието се състоя на 6 юни 2024 г. в Аулата в Ректората със сценични изпълнения. Приветствени слова изнесоха проф. д-р Мадлен Данова, заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, проф. д-р Гергана Петкова, декан на Факултета по класически и нови филологии, както и доц. д-р Галина Соколова - ръководител на катедрата „Африканистика и Индо-тихоокеански изследвания“.

1-2

Сред поканените гости бяха посолствата на Република Индонезия, Република Индия, Социалистическа република Виетнам, Република Корея, Япония, Китайската народна република, както и почетното консулство на Малайзия.

1-6

На 7 юни 2024 г. студентите от специалността изнесоха тематични лекции, разработени заедно с преподаватели. За финал на следващия ден в Центъра за източни езици и култури (ЦИЕК), бяха подготвени тематични стаи за изучаваните страни Китай, Корея, Япония, Индия, Индонезия и Виетнам.

1-8

В края на третия ден за гостите на събитието бе подготвена сценична част с изпълнение, посветено на всяка страна и модно ревю на традиционни носии.

1-13
1-3
1-5
1-12
1-10
1-11

Репортаж на Телевизия "Алма Матер":