Начало / Новини / Новини и събития / Азербайджанският център участва в първото издание на фестивала "Сцени на Арда"

   
Азербайджанският център участва в първото издание на фестивала "Сцени на Арда"

На 17 май 2024 г. Центърът за азербайджански език и култура на Софийския университет "Св. Климент Охридски" участва в първото издание на международен фестивал “Сцени на Арда” в сърцето на Източните Родопи в град Кърджали. В Общинския център за култура и младежки дейности бе организирано представянето на детската книга "Пламъчка и Пламъчко" на кърджалийка Маргарита Павлова, посветена на Азербайджан – страната на огъня, както и изложба от рисунки, с които е илюстрирана книгата.

Фестивалът “Сцени на Арда” е организиран от Община Кърджали, Общинския център за култура и младежки дейности Кърджали и Музикална къща "Престо". Този фестивал е продължение на идеята да се обвържат артистични прояви по поречията на реките в България.

1-1

Снимка: Ваня Иванова

Директорът на Центъра София Шигаева-Митреска представи накратко авторката и изложбата. Тя отбеляза, че рисунките са направени от българските деца от ателие "Приказен свят" в София с ръководител Татяна Антонова, а книгата, която центърът представя в Кърджали, е носител на националната награда за детска литература "Петя Караколева" - 2022, което я прави още по-забележителна и дава възможност Азербайджан да е известен не само сред възрастните, но и сред децата.

1-3
1-2