Начало / Новини / Новини и събития / Академична книжарница на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ бе открита в Бургас

   
Академична книжарница на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ бе открита в Бургас

Университетското издателство "Св. Климент Охридски" откри в Бургас първата си книжарница извън столицата. Тя е разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея се предлага научна, научнопопулярна, художествена и учебна литература на български и на чужди езици.

Идеята се роди сред колегите от филиала на Софийския университет, те много ясно дефинираха необходимостта от книжарница на издателството в Бургас, която да се превърне в част от интелектуалната инфраструктура на града. Ценя високо желанието на Община Бургас и бургаската общност литературата на издателството да присъства тук. Всяка идея, за да се реализира, има нужда да намери своето пространство. Надявам се книжарницата да добавя енергия към интелектуалната сила на библиотеката и града“ – каза по време на откриването проф. Валери Стефанов, директор на
Университетско издателство.

1-2

Начинанието се реализира с подкрепата на Община Бургас и Общинския съвет - Бургас. От името на кмета Димитър Николов приветствие отправи заместник-кметът по образование Михаил Ненов. „Огромна чест е проф. Стефанов, един от най-светлите умове в България да бъде сред нас. Тази книжарница е най-новото бижу в интелектуалния живот на нашия град. Всеки, изкушен от знанието, вече има директен достъп до най-новите академични изследвания. Това е изключително важно както за студентите, така и за учениците.“ – каза заместник-кметът.

1-11

Първата книга закупи председателят на Общински съвет – Бургас с автограф от автора проф. Валери Стефанов.

1-4

На откриването присъстваха проф. Теодор Седларски – директор на филиала на Софийския университет в Бургас, Михаил Хаджиянев – председател на Общински съвет – Бургас, Яна Кършийска - директор на Регионална библиотека „П.К. Яворов“, и много студенти.

1-8
1-5
1-19
1-22
1-12

Снимки: Иглика Трифонова