Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за докторанти / Архив / СУ „Св. Кл. Охридски“ кани своите студенти да участват в първата *Start-Up Универсиада*

   

Срок за записване: 31 октомври 2016 г.

 

Start-Up Универсиада е състезание, насочено към студенти с предприемачески идеи от престижни университети в България, организирано съвместно с Cleantech Bulgaria и Регионалния център за иновации за климата Climate-KIC (EIT).

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е участник в състезанието чрез рамково споразумение за партньорство, за което отговарят проф. Цветан Давидков и проф. Яна Топалова.

Участие в състезанието тази година могат да вземат също и студентите от Техническия университет София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В състезанието е поканен да вземе участие всеки бакалавър, магистър или докторант, без ограничение от формата на обучение.

------------------------------

*Как да участвате? *

 

- Запишете се *до 31-ви октомври 2016 г.* чрез безплатен билет.

Участвайте с ваши колеги в екип или индивидуално.

*От 1-ви до 4-ти ноември *Вашият университет ще ви предложи полудневно обучение, за да развиете практично решение за справяне с климатичните промени в следните cleantech области:

- Urban Transitions – Умни и устойчиво развиващи се градове;

- Sustainable Production Systems – Оптимизация на процесите към „зелено“ производство;

- Sustainable Land Use – Околната среда не е даденост: Как да предпазим почвата, водата и въздуха, за да можем да им се радваме по-дълго.

 

*До 15-ти ноември ни изпратете 3-минутна видеопрезентация на info@cleantech.bg <info@cleantech.bg>, с която ще се борите за място на финала*.

 

*От 21-ти до 25-ти ноември*: Екипът на Cleantech Bulgaria ще подготви ТОП 3 екипа от всеки университет чрез еднодневно обучение за бизнес и презентаторски умения.

 

*5-ти декември*: Открит финал за излъчване на най-добрите 3 екипа от всички университети!

------------------------------

*Награди:*

 

*Първо място:*

- Участие в майсторския клас Business Models for Climate Change Technologies and Innovation, организиран от Climate-KIC във Валенсия, Испания през декември 2016 на стойност 1 500 евро.

- Вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 г. с подкрепа на стойност 10 000 евро.

- Създаване на пре-акселераторска програма през 2017 в университета на победилия екип!

 

*Второ и трето място:*

- Достъп за развитие на бизнес идеята в споделеното работно пространство на Клийнтех България и допълнителни материални награди

 

Вземете билет съобразно вашия университет до 31-ви октомври на www.cleantech.bg