Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за докторанти / Архив / Конкурс за селекция на студенти и докторанти за практически обучения по проект HEI PLADI по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2

   

Срок за подаване на документите: 31 май 2017 г. до 12.00 ч.

 

 

„ЕРАЗЪМ+“

ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, ОБУЧЕНИЕ, МЛАДЕЖ И СПОРТ

КОНКУРС

 

за селекция на студенти и докторанти за практически обучения в Лисабонския Университет, Португалия, Ботаническа градина – център за опазване на биоразнообразието, Варшава, Полша и Средиземноморски агрономически институт в Ханя, о-в Крит, Гърция, по проект HEI PLADI (Higher Education Innovation in Plant Diversity: flexible learning paths for emerging labour market), по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2: Стратегическо партньорство във висшето образование

 

Уважаеми колеги,

Университетски Ботанически градини на СУ „Св. Климент Охридски” инициират конкурс за селекция на студенти и докторанти, за провеждане на практически обучения по проект HEI PLADI. Обученията ще се проведат както следва:

 

  • по „Модерни методи в таксономията на растенията” - в Лисабонския университет, Лисабон, Португалия, от 19 до 23 Юни 2017 г.
  • по „Опазване на растенията ex situ“ – в Ботаническа градина – център за опазване на биоразнообразието, Варшава, Полша, от 10 до 15 Юли 2017 г.
  • по „Географска информационна система“ – в Средиземноморски агрономически институт в Ханя, о-в Крит, Гърция, от 4 до 8 Септември 2017 г.

 

Кандидатите могат да кандидатстват за повече от едно практическо обучение, като в апликационната форма ги подредят по реда на предпочитане.

 

За участие в конкурса са необходими следните документи на български език или английски език:

1. Попълнена апликационна форма (английски)

2. Мотивационно писмо (български)

3. Автобиография (английски)

4. Актуална справка (уверение) за успеха към момента на кандидатстване - важи само за студентите-бакалаври и магистри (български)

5. Копие от заповед за зачисление (важи само за докторанти) (български)

6. Сертификат/удостоверение за владеене на английски език

7. Доказателства за регистрация във виртуалния/те курс/ове по пилотната програма HEI-PLADI

 

Повече информация за проекта и участието в конкурса може да намерите в приложените по-долу документи:

 

Подаване на документи: Университетски Ботанически градини – София, на вниманието на Люба Пенчева или на електронен адрес: ubg_sofia@abv.bg

Краен срок за подаване на документите: 31 май 2017 г. до 12.00 часа