Начало / Новини / Календар / Национални музикални награди

Аула, Ректорат

За четвърта поредна година ще бъдат връчени Националните музикални награди за независима музика.

За втора поредна година церемонията ще се проведе в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието ще се състои на 3 юни 2024 г. от 19:30 ч. и се организира от „4 МЕДИЯ“ съвместно с Катедра „Музика и мултимедийни технологии“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет.

За втора поредна година, церемонията ще бъде открита с изпълнение на студентския хор към Катедра "Музика и мултимедийни технологии" на Софийския университет с ръководители гл.ас. д-р Марина Апостолова-Димитрова.

Номинациите ще бъдат представени от трима водещи – актрисата Десислава Моралес и поп изпълнителите от дует „Експоуз“ – Цветелина Маринова и Светослав Владимиров.

Номинациите са в десет категории: Дебют, Етно акт, Клубен акт, Хип-хоп/Соул/Ар енд би, Поп акт, Рок акт, Мъжки глас, Женски глас, Балада, Дует/група.

Номинирани са независими изпълнители от различни възрасти и стилове: дует Мания, Cool Den, Йоанна Драгнева, Цвети Радойчева, дует „Експоуз“, Симеон Владов, X-Ray, Black Rose, Вили Костадинова, Божидара Симеонова, Охо, Mia D., Vanko D., Чук и Lay-Z, Паола Йорданова, Жаклин Костадинова, Maggi, Иван Радуловски, До-Project и др.

1

Изпълнителите ще се борят за наградата „Звезден камък“. Статуетката ще се изработи за поредна година от плевенския художник Георги Глогов.

ГЛАСУВАНЕ: Почитателите на българската музика ще имат възможност да гласуват по три начина.

На имейл - t60@mail.bg

Във FACEBOOK (на страницата на наградите) - https://www.facebook.com/bg.independent.music.awards/

В YouTube, под видеото с номинациите: https://youtu.be/xYdK4C2GwNY

В специална анкета ще гласуват студентите и преподавателите от специалности „Музика“ и „Мултимедийни технологии и тонрежисура“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ: Телевизия „БЪЛГАРИЯ 24“, радио „Фокус“, METRO DANCE RADIO, телевизия „АЛМА МАТЕР“.