Начало / Новини / Календар / Ден на специалност Португалска филология при ФКНФ

Заседателна зала 2, Централно фоайе, Тетаър "Алма Алтер"

Денят на Португалска филология се организира от Kатедра „Португалистика и лузофонски изследвания“ при Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвместно с Научноизследователска катедра „Жозе Сарамаго“ и Центъра по португалски език и култура „Камойш“ – София.

Програмата на Деня на Португалска филология на 6 юни 2024 г. включва различни научноприложни и художественотворчески формати:

–10:00-12:00 ч., Академична зала № 2, Ректорат – Студентска научноприложна сесия "Светът на лузофонията", в която студенти от специалност Португалска филология ще презентират своите разработки по различни теми и учебни дисциплини.

–13:15 ч., Централно фоайе на Ректорат – Откриване на изложба и награждаване на отличилите се участници в Националния фотографски конкурс за ученици, студенти, докторанти и приятели на Португалия на тема „Портрети на Португалия – българският фотообектив в родината на Камойш“.

–14:00- 15:00 ч., Университетски театър „Алма Алтер“ – Студентски художествен рецитал на стихове на изтъкнатия португалски поет Антонио Рамош Роза, които ще прозвучат в оригинал и в превод на български език.

poster2@1.5x