Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Стартира първият модул от обучението UMT Training на IAWD и Стопанския факултет

   

14.06.2021

 

На 14 юни деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в официалния старт на новата международна бизнес академия за ВиК сектора в Югоизточна Европа – Utility Management Training, организирана от IAWD – Международна асоциация на ВиК операторите във водосборната област на река Дунав. Институционални партньори на академията са Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, чрез своя Център за образователни услуги, както и групата на Световната банка, която предоставя специализирани обучителни материали за някои от модулите.

IAWD

На 14 юни стартира първият модул от академията, „Financial and Organizational Management“, като лектор от страна на Стопанския факултет ще е ас. Васил Караиванов, преподавател по „Проектно финансиране в енергетиката и инфраструктурата“ в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

Сред партньорите на новата обучителна програма са ютилити компаниите Energie AG / Wasser, Софийска вода, SHUKALB, ECONOLER, UTVSI и SIEMENS.

Повече за програмата можете да научите на страницата на IAWD - https://www.iawd.at/eng/danube-toolbox/d-leap/programs/utility-management-training.