Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекции по „Енергийна дипломация“ на доц. Атанас Георгиев в Запорожкия национален университет, Украйна

   

24.10.2018

На 22 и 23 октомври доц. д-р Атанас Георгиев участва в гост-лекции на тема „Energy Diplomacy: what does it mean for Ukraine в Запорожкия национален университет в Украйна. Град Запорожие е ключов индустриален и енергиен център за Украйна, като в непосредствена близост се произвежда около 1/4 от електроенергията, потребявана в страната.

IMG_20181022_161337

 

Посещението е в рамките на проект на Дипломатическия институт към българското Министерство на външните работи, финансиран от българското правителство и от Държавния департамент на САЩ по американската програма „Emerging Donors Challenge Fund” (EDCF), чиято цел е да подкрепи инициативи, свързани с енергийната сигурност и енергийната диверсификация на Западните Балкани, Украйна, Молдова, Грузия и Армения. По-рано през 2017 г. подобни лекции в Украйна бяха проведени в Киев, Чернивци, Харков и Лвов.

 

В лекциите участва още ръководителят на проекта г-н Славчо Нейков – експерт по енергийна политика.

IMG_20181022_131106