Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / ЦОУ и сп. Ютилитис проведоха Сертификационен курс „Електроенергийни пазари - регулиране, ценообразуване и търговия с електроенергия“

   

12.08.2018

 

 

На 8, 9 и 10 август 2018 г. в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе първият съвместен Сертификационен курс „Електроенергийни пазари - регулиране, ценообразуване и търговия с електроенергия“, организиран от Центъра за образователни услуги (ЦОУ) на СУ „Св. Климент Охридски“ и специализираното енергийно списание „Ютилитис“.

 

В обучението се включиха 35 участници от енергийния отрасъл, както и докторанти и студенти от български и чуждестранни университети.

 

8

 

Водещ лектор в обучението беше доц. д-р Атанас Георгиев, ръководител на магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ и Ръководител на Катедра „Икономика и управление по отрасли“.

 

В програмата на обучението се включиха още докторантите Калоян Стайков и Антони Желязков, както и ас. Албена Антонова от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Съвместната програма на ЦОУ и „Ютилитис“ продължава с Лятна школа „Мениджмънт в енергетиката“, която ще се проведе на 19, 20 и 21 септември 2018 г. с генерални спонсори „Шнайдер Електрик България“ и АЕЦ „Козлодуй“, със спонсорство от AES България и с подкрепата на Асоциацията на търговците на електроенергия в България.