Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Започва курс по въпросите на технологичния трансфер и лицензионната търговия към Хъб по интелектуална собственост и технологичен трансфер

   

25.03.2024

 

Хъбът по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ХИСТТ) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в сътрудничество със Световната организация по интелектуална собственост в Женева, в рамките на магистърската програма „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“, организират едноседмичен курс по въпросите на технологичния трансфер и лицензионната търговия, на който имат удоволствието да Ви поканят за вземете участие.

Курсът ще се проведе на място в периода 2528 март 2024 г. от 13 ч. до 17 ч. в зала 128 в сградата на Стопанския факултет на СУ, находяща се на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 125, блок 3.

Screenshot 2024-03-25 155521

Програмата е специално разработена за представителите на академичната общност, чиято дейност е свързана с управлението на интелектуалната собственост в университетите и изследователските организации, изследователите, младите учени и студентите.

Курсът предоставя знания за идентифициране на нови и конкурентоспособни технологии, които могат да бъдат реализирани като иновации. Ще бъдат разгледани темите за етапите на технологичния трансфер и трансфера на знания и ролята на офисите за трансфер на технологии за развитие на университетското предприемачество. Разглеждат се формите на комерсиализация на научните резултати и обектите на интелектуална собственост за създаване на стартъп и спинофф компании.

Лектор на курса е проф. Масимилиано Граниери, преподавател по сравнително частно право във Факултета по машинно и индустриално инженерство на Университета в Бреша с дългогодишен опит в областта на технологичния трансфер.

Очакваме Ви!

От екипа на Хъб за интелектуална собственост и технологичен трансфер, създаден със сътрудничеството на Европейското патентно ведомство

www.iphub.bg

e-mail: IPHub@feb.uni-sofia.bg