Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Зам.-деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев бе избран за член на УС в Индустриален клъстер Електромобили

   

22.06.2019

 

 

Зам.-деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев бе избран за член на Управителния съвет на националната браншова организация „Индустриален клъстер Електромобили“ на редовното общо събрание, проведено на 20 юни. Домакин на събитието беше Българската стопанска камара - БСК, в която браншовата организация членува вече 10 години. Приветствие към събранието поднесе Радосвет Радев - Председател на БСК.

 

DSCN4194

 

 

В Управителния съвет бяха избрани също Началникът на Военна Академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов и координаторът на „Платформа за образование и иновации в енергийната киберсигурност“ Димитър Стоянов.

 

УС

 

С новите членове в управителния си съвет ИКЕМ акцентира върху три основни дейности в следващия програмен период:

 

  • Развитие уникалния секторен модел за връзка между бизнес и образование в сектор „Електрическа мобилност“,
  • Електромобилност и енергийна сигурност и киберсигурност,
  • Национална интегративна платформа за зарядна инфраструктура – „Bulcharge“ - смарт грид мрежа, обхващаща енергийните разпределителни дружества, производители и търговци на продукти и услуги за зареждане на електромобили и др.

 

Членове и партньори на ИКЕМ са повече от сто и тридесет бизнес компании, неправителствени организации, висши и средни училища и др. Тринадесет са българските общини, официални партньори на ИКЕМ.

 

ИКЕМ е дългогодишен партньор от страна на бизнеса на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет.