Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Юбилеен бал на Стопанския факултет - 25 години от възстановяването на факултета

   

20.10.2015

 

През 2015 г. се навършват 25 години от възстановяването на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет съвместно с деканското ръководство тържествено отбелязаха годишнината с юбилеен бал, който се проведе на 15 октомври в сградата на Ректората.

Събитието събра над 200 гости, сред които бяха много възпитаници на Стопанския факултет, представители на ръководството на Софийския университет, деканското ръководство, академичният и административен екип на факултета, както и представители на бизнеса.

 

 

От името на ректорското ръководство на Софийския университет заместник-ректорът проф. Анастас Герджиков поздрави гостите и прочете поздравителен адрес от ректора на Алма матер проф. Иван Илчев. „През годините факултетът се утвърди като авторитетен център за образователна и научна дейност в сферата на икономиката, бизнеса и управлението. Днес Стопанският факултет на СУ е средище на науката, където студентите имат възможност да избират между бакалавърски и магистърски програми, осъществявани съвместно с авторитетни френски и немски университети“, изтъква ректорът. По думите му националната рейтингова система на висшите училища у нас е поредното доказателство за успешната реализация на завършилите Факултета. Възпитаниците на Стопанския факултет са сред най-успешните кадри на водещи международни и български компании, а активната роля на Алумни клуба съдейства за продължаване на тясното сътрудничество между завършилите, които реализират потенциала си в иновативни съвместни каузи и проекти в полза на Стопанския факултет и неговите студенти.

 

 

Към гостите се обърнаха и деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски и председателят на Управителния съвет на Алумни сдружението Севдалина Василева.

 

 

За краткия период от 1990 г. до днес, Стопанският факултет се утвърди като лидер сред висшите учебни заведения, предлагащи програми по икономика и стопанско управление. Статистиката показва, че възпитаниците на факултета са на първо място по заемани ръководни позиции и получавани доходи след своето дипломиране, което поставя Стопанския факултет на водещата позиция в официалната рейтингова система на Министерството на образованието.

 

 

Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет е сред първите алумни организации в България и развива активна дейност вече 11 години, като работи за насърчаване на връзките и взаимодействието сред възпитаниците на факултета, настоящите студенти, академичната общност, бизнеса и институциите. Основен фокус на Алумни сдружението е да работи за подобряване на професионалната подготовка и ориентация на студентите за успешна кариера и реализация.

 

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО (Picasa)

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО (Facebook)