Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Връчване на сертификатите Microsoft Office Specialist (MOS) 2015 на учениците от СОУ "П. Р. Славейков", гр. Видин и Старопрестолна гимназия по икономика, гр. Велико Търново

   

18.12.2015

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Vidin-FEBA

 

Наш партньор по този проект в град Видин е СОУ "П. Р. Славейков" и в град Велико Търново, СОУ "П. Р. Славейков". С активната подкрепа на г-н Светослав Георгиев, преподавател в СОУ "П. Р. Славейков" и г-н Йордан Йорданов, преподавател в Старопрестолна гимназия по икономика успяхме да предоставим на техните ученици алтернативни и модерни образователни програми и така да им осигурим възможност да планират и реализират пълния си потенциал, като и по-големи възможности за образование, заетост и предприемачество.

 

Tarnovo-FEBA1

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2015 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.