Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Връчване на сертификатите Microsoft Office Specialist (MOS) 2015 на ученици от ПМГ "Св. Климент Охридски" - Силистра

   

07.12.2015

 

Silistra-FEBA

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 13 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

 

Наш партньор по този проект в гр. Силистра е ПМГ "Св. Климент Охридски". Всички силистренски ученици от Гимназията успешно издържаха изпита, като повечето от тях излязоха от изпитната зала с резултат над 900 точки, което е едно страхотно представяне. Това са Анита, Веселка, Димитър, Добромир, Мартин и Станислав от 12а; Блага, Виктор, Георги Георгиев и Ева от 12б; Боряна, Мария и Симеон от 12в. От тази учебна година ПМГ може да се похвали с ученик, който заслужи и втори сертификат MОS Power Point 2013 с над 950 точки - Ангел от 12б. До момента ПМГ Силистра има най-много сертифицирани ученици от цяла България. Поздравления за ръководителите - инж. Искра Николова и инж. Светла Нейкова, които са много горди от това представяне, и за учениците, заявили стабилните си умения по ИТ!"

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2013 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.