Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Връчване на сертификатите Microsoft Office Specialist (MOS) 2015 на ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” - Разград

   

11.12.2015

 

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

 

Razgrad1-1

 

Наш партньор по този проект в град Разград е ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. С активната подкрепа на г-жа Надя Добрева, преподавател в гимназията, успяхме да предоставим на техните ученици алтернативни и модерни образователни програми и така да им осигурим възможност да планират и реализират пълния си потенциал, като и по-големи възможности за образование, заетост и предприемачество.

 

В рамките на този проект на 11 декември 2015 година изявени ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” - Разград, които са показали най-добри резултати в иницираното от нас обучение, гостуваха на Стопански факултет и получиха възможност за напълно безплатно сертификация по програмите Microsoft Office Specialist (MOS) 2015 и Microsoft Technology Associate. Техните имена са Цветелина Светломирова Минкова, Фатме Соколова Кунгьова, Каролина Петрова Колева, Силвия Стаменова Йонкова и Веселина Славинова Иванова.

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2015 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.