Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се проведоха уъркшопи за кариерно развитие за студентите от курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“

   

16.02.2022

 

От 25 януари до 8 февруари студентите от курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“ имаха възможност да участват в серия от уъркшопи, които имаха за цел да им дадат насоки за успешно кариерно развитие в съвременната бизнес среда.

Обсъжданите теми включваха:

  • фактори за успешна кариера;
  • дефиниране и комуникиране на личен бранд;
  • подготовка за интервю за работа;
  • поведение по време на самото интервю.

Уъркшопите бяха организирани от д-р Христина Стоянова, която води курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“. Д-р Стоянова е Оперативен мениджър в HP Inc и има повече от 10 години опит в бизнеса. „В съвременния бизнес успешното кариерно развитие не зависи само от придобитите знания, умения и опит, но и от други фактори, например, силен личен бранд и неговото правилно комуникиране, включително и по време на интервю за работа“, заявява тя.

уъркшоп1

В уъркшопа посветен на подготовката за интервю за работа се включи и Давид Монфорт, който има многогодишен опит като мениджър в HP Inc. Той представи на студентите какво цени високо в кандидатите за работа и им даде насоки за поведение по време на интервю.

уъркщоп 2

Иванка Гашурова, студент от курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“ сподели, че уършопите са били изключително полезни и с актуална тематика. „Не бях чувала за понятието личен бранд преди лекцията и ми беше изключително интересно да науча как се развива и поддържа. Насоките, за това как да се подготвим за интервю, с какви очаквания да отидем и какви въпроси да задаваме, са с много добра практическа насоченост и актуални за всяка една сфера от бизнеса, без значение за каква позиция кандидатстваме и в кой бранш“, коментира тя.

Курсът „Управление на аутсорсинг проекти и компании“ е част от магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“ на Стопанския факултет. Той може да бъде записан от всички притежаващи бакалавърска или магистърска степен и като курс за следдипломна квалификация. Той се състои от две части, които се провеждат съответно през зимния и летния семестър на академичната година.