Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Укрепено академичното сътрудничество с Кьолнския университет

   

02.08.2013

 

Завърши работното посещение на проф. Г. Чобанов и Зам.-декана по учебната и международната дейност доц. Т. Седларски в Кьолнския университет в рамките на традиционния академичен обмен по договора за сътрудничество със СУ "Св. Климент Охридски", започнал през 1985 г. по инициатива на тогавашния ректор проф. Гернот Гутман.

 

На проведените многобройни срещи (сред които с проф. Йоханес Мюнстер, проф. Гернот Гутман, проф. Лотар Мюлер-Хагедорн, проф. Юрген Пльон, д-р Вернер Клайн, ас. Вулф Райнерс, г-н Кристоф Зоненшайн и др.) беше утвърден съставът на групата преподаватели, участващи като гост-лектори в немската програма по Стопанско управление през академичната 2013/2014 г. Договорено беше институционалното укрепване на сътрудничеството с Факултета по стопански и социални науки в Кьолн с активната подкрепа на зам.-декана проф. Ф. Шулц-Нийсвандт и факултетния Център за международни отношения под ръководоството на г-н К. Зоненшейн.

 

Решени бяха организационни въпроси относно 16-тата годишна международна конференция на Стопанския факултет, която за пореден път ще се проведе в партньорство с Университета в Кьолн на 18 и 19 октомври 2013 г. в Ректората на СУ "Климент Охридски", както и бе обсъдена дейността на редакционната колегия, оценяваща научните доклади, отпечатвани в специална поредица на престижното издателство Peter Lang Verlag.

 

Подготовена бе програмата за срещата на международния форум за устойчиво общество CLUB OF SOPHIA с водещо участие на Стопанския факултет, която ще съвпадне с първия ден на годишната конференция.