Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Участие на доц. д-р Милен Велушев с лекция в 15 СУ „Адам Мицкевич“ по повод Световната седмица на парите

   

25.03.2024

 

На 19 март 2024 г. доц. д-р Милен Велушев изнесе лекция на тема „Първи стъпки към създаване на богатство“ пред ученици от 9-ти и 12-ти клас от 15 СУ „Адам Мицкевич“ по повод Световната седмица на парите.

Picture1111

Доц. д-р Милен Велушев въведе учениците в темата за несигурността за бъдещето и необходимостта от личен избор, свързан с материалното им благосъстояние. По време на лекцията доц. Велушев акцентира върху овладяването на техниките за финансово планиране, бюджетиране, управление на риска, управление на дълга и управление на спестяванията, които са в обхвата на дисциплината „Лични финанси“, преподавана в Стопанския факултет. Това налага формиране на финансова грамотност и способности за формулиране на цели по отношение на управлението на материалното благосъстояние, което все повече се очертава като ключово умение за подрастващите.