Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Трима гост-лектори взеха участие в курса „Топ инструменти за управление на бизнеса“

   

18.03.2024

 

На 16 март, в рамките на обучението „Топ инструменти за управление на бизнеса“ за магистри, студентите имаха възможност да се срещнат с трима гост-лектори – професионалисти в своята област. Те споделиха експертиза и опит и отговориха на многобройни въпроси.

Untitled design (11)

Лектори по време на обучението бяха:

Д-р Борис Борчев, възпитаник на Стопанския факултет. В момента д-р Борчев работи в „ТехноЛогика“ ЕАД. Той насочи вниманието на студентите към въпросите на качеството и маркира историческото развитие на водещи концепции и модели за добро управление. Д-р Борчев илюстрира приложението на съвременни топ инструменти за управление чрез конкретни бизнес проекти.

Доц. д-р Тодор Ялъмов, зам.-декан в Стопанския факултет, катедра „Стопанско управление“. Доц. Ялъмов „пренесе“ студентите в света на планирането в условия на риск и несигурност. Сценарийното планиране беше представено систематично, интересно, с множество позовавания на богатия опит на лектора. Темата провокира важния въпрос „защо“ в рамките на цитата: „Ти виждаш нещата и питаш защо? Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам защо не?“. (Джордж Бърнард Шоу)

Д-р Ирина Янчовска, възпитаник на Стопанския факултет, проектен мениджър със значителен професионален опит в IT и телеком индустриите. Д-р Янчовска запозна студентите с гъвкави методологии за управление (Agile Management). Наред с философията на гъвкавото управление, тя представи AGILE: THE KANBAN BOARD и методологията SCRUM.

Обратната връзка от студентите и впечатленията им от гост-лекциите бяха обединени от приветстван призив, обединен в три думи: „Вълнуващо, полезно, още!“, заявиха организаторите.