Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / СУ "Св. Климент Охридски" и Индустриален клъстер Електромобили подписаха меморандум за сътрудничество

   

01.08.2019

 

 

СУ „Св. Климент Охридски“ чрез Стопанския факултет подписа меморандум за сътрудничество с националната браншова организация „Индустриален клъстер Електромобили“ (ИКЕМ). Софийски Университет е деветото висше учебно заведение, с което браншовата организация за електрическа мобилност установява партньорски отношения. Наскоро член на ИКЕМ стана ВА „Г.С.Раковски“. Почетен член е Българската академия на науките.

ikem

 

Двете страни ще работят съвместно за развитие на образователния модел „Секторен съвет за електрическа мобилност“ (ССЕМ) към Министерство на образованието и науката и ИКЕМ за нови форми на обучение на студенти по икономика на електрическата мобилност, енергийна и кибер-сигурност на електрическата мобилност.

 

Член на УС на браншовата организация от 2019 г. е доц. д-р Атанас Георгиев, зам.-декан на Стопанския факултет и ръководител на магистърската програма "Енергийни пазари и услуги".