Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студентите от магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ се срещнаха с мениджмънта на Schwarz IT и Schwarz IT България

   

17.11.2022

 

Студентите, слушащи курса „Предварителна обработка на големи масиви от данни в бизнеса“, който е част от учебния план на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“, имаха възможността да се срещнат с ръководството на Schwarz IT и Schwarz IT България.

Доц. д-р Боряна Богданова, зам.-декан на Стопанския факултет и академичен директор на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ представи Пенчо Добрев, ръководител на екип BI, AI & Data в Schwarz IT България. Тя обобщи приноса му като възпитаник на факултета за неговото развитие, както и ключовата роля на Schwarz IT и Schwarz IT България за създаването и развитието на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“.

Курс по приложение на динамично-стохастичните модели на общо равновесие(3)

Пенчо Добрев представи специалните гости на събитието - Арно Хун, управляващ директор Изкуствен интелект в Schwarz IT, и Мартин Бадике, ръководител на екип AI Product Engineering в Schwarz IT. След това всеки от гост-лекторите сподели със студентите някои от тънкостите на професията, както и често срещани задачи в ежедневието.

Събитието се проведе в креативното AI co-working пространство на Стопанския факултет, изградено с безценната подкрепа на Schwarz IT България. В края на лекцията студентите получиха съвети и творческо вдъхновение от ръководството на компанията, след което всеки студент получи брандирана шапка.