Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет посетиха АЕЦ Козлодуй

   

22.05.2015

 

Студенти от Стопанския факултет посетиха АЕЦ Козлодуй

 

 

На 24 април 2015 г. група студенти от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ на Стопански факултет и секретарят на програмата ас. Атанас Георгиев посетиха АЕЦ Козлодуй. Посещението е част от програмата на дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити услуги“.

Групата посети машинната зала на 6-ти блок, пълномащабния симулатор за реактори ВВЕР-1000, диспечерската зала на „Открита разпределителна уредба“ и други съоръжения от централата. След това групата посети и блокове 1-4, които се стопанисват от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО). Студентите бяха запознати с дейностите по извеждане от експлоатация и управление на радиоактивни отпадъци от експертите на ДП РАО и посетиха машинните зали на 1-4 блок, както и залата с „обзорно стъкло“ към реакторното отделение на 1. и 2. блок.

 

Посещението в Козлодуй приключи с лекция в офиса на компанията „АЕЦ Козлодуй – нови мощности“ ЕАД, където студентите научиха повече за плановете за изграждане на нови ядрени блокове на площадката на централата.

Студентите от програмата и ас. Атанас Георгиев благодарят на екипите на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй – нови мощности“ ЕАД и на ДП РАО за гостоприемството и перфектната организация на посещението.

 

Снимките във Flickr