Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет се включи в лятна академия по корпоративно право, организирана от Юридическия факултет на СУ и асоциация „ЕЛСА България“

   

11.08.2022

 

Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се включи в лятна академия по корпоративно право, организирана съвместно от Юридическия факултет на СУ и асоциация „ЕЛСА България“. Асоциацията е клон на Европейската правна студентска асоциация (ELSA) и за първи път си партнира със Стопанския факултет.

imgonline-com-ua-CompressToSize-Ha9mDAGiKzdS

Координаторът на ESG Lab в Стопанския факултет Оля Пенева представи темата „Корпоративна отговорност, свързана с правата на човека“, една от основните ESG теми. Лекцията акцентира върху преплитането на корпоративното право с човешките права и екологичното право, корпоративната социална отговорност и предизвикателствата пред бизнесите при отчитане на социалните аспекти в техните дейности.

imgonline-com-ua-CompressToSize-i2CsulzqgTraOcQ

В конференцията се включиха 28 души от различни европейски страни – Полша, Естония, Италия, Испания, Германия, Австрия, България. „Темата за влиянието бизнеса върху правата на човека става все по-релевантна и се радвам, че младшите юристи проявиха интерес и участваха активно в дискусиите. Благодарим за поканата на „ЕЛСА България“, за мен беше удоволствие“, коментира Оля Пенева, специалист по човешки права.