Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет обявява конкурс за участие в Лятната школа на Европейската инвестиционна банка

   

21.03.2024

 

За поредна година студенти от магистърските програми на Стопанския факултет (на възраст до 32 години) могат да се включат безплатно в Лятната школа на Европейската инвестиционна банка (EIB Group). За повече информация как да кандидатствате, вижте информацията в края на текста.

Повече информация относно инициативата можете да получите тук . Стопанският факултет ще покрие разходите за път, а Институтът на ЕИБ ще покрие останалите разходи по участието на тримата избрани магистри от Стопанския факултет.

Лятното училище е насочено към интердисциплинарна и международна група от магистри от 18 избрани партньорски университета на Института на ЕИБ. Стопанският факултет на Софийския университет е единственият академичен партньор на ЕИБ за тази инициатива в България.

Участниците се включват в присъствени и онлайн лекции, групови дискусии и казуси, за да получат задълбочено разбиране на дейностите на Европейската климатична банка и нейната роля в изпълнението на Европейския зелен пакт.

rw_eib_summer_school_reference

Курсовете на Лятното училище се провеждат от служители на Групата на ЕИБ, които се справят ежедневно с оперативни, финансови, политически, кредитни, правни и технически предизвикателства. Преподавателите на Лятното училище показват практически подходи към проблеми, които по природа са мултидисциплинарни. Участниците получават уникалната възможност да получат вътрешна гледна точка за това какво означава да си част от групата на ЕИБ и как членовете на персонала прилагат теоретичните концепции към много практически предизвикателства с глобално въздействие.

Академичната програма включва пленарни лекции и семинари с четири насоки, фокусирани върху финансовите, политическите, техническите или развойните аспекти на дейностите на Европейската инвестиционна банка. Външни лектори, които Институтът на ЕИБ признава за водещи по теми, свързани с климата, допълват програмата, като споделят своите гледни точки с участниците.

В допълнение към академичната програма участниците се включват и в социална програма с цел да насърчат взаимното учене и устойчивите социални мрежи сред съмишленици. Академичната част от графика включва приблизително 4-5 часа на ден, които ще останат възможно най-интерактивни и ангажиращи.

Освен учебните дейности участниците ще си сътрудничат в малки мултидисциплинарни работни групи по задача, която ще представят на журито и своите връстници в последния петък на Лятното училище.

Езикът на курса е английски. Участниците в лятното училище се задължават да посещават всички академични курсове, както и всички дейности на място (ако санитарните условия го позволяват).

За да кандидатствате за участие в Лятната школа, изпратете Вашето CV и мотивационно писмо на английски език на адрес any@feb.uni-sofia.bg не по-късно от 21.04.2024 г.