Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет беше домакин на заседание на изпълнителния комитет на Асоциацията на докторските програми в Централна и Югоизточна Европа (CEESEENET)

   

25.09.2015

 

Днес, 25 септември 2015 г. в Зала 1 на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски" се проведе заседание на пълнителния комитет на Асоциацията на докторските програми в Централна и Югоизточна Европа (CEESEENET).

Събитието беше открито от зам.-декана по учебната и международната дейност доц. д-р Теодор Седларски, който приветства участниците в най-старото висше училище на България и представи Стопанския факултет. В заседанието взе участие и зам.-деканът проф. дикн Желю Владиров.

 

CEESEENET1

Програмата включваше приемането на нови членове в Асоциацията (Икономическият университет в Букурещ, Икономическият университет в Краков, Масариковият университет в Бърно, Университетът Ка'Фоскари във Венеция), обсъждане на възможностите за обмен на докторанти по програма Еразъм+, разработване на общи проекти, финансирани от ЕС, обявяване на докторантски конференции и семинари в университетите-членове през предстоящата учебна година и др. Заседанието беше ръководено от председателя на Асоциацията, професорът във Виенския университет д-р Йозеф Виндшпергер.

CEESEENET2

 

CEESEENET3

 

Стопанският факултет е член на Асоциацията от септемри 2014 г.