Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стартира Paysafe Fintech Challenge и серията от лекции Women in Fintech за студентите на Стопанския факултет

   

15.11.2022

 

На 4 ноември от 12:30 ч. стартира състезанието за финтех казуси на Paysafe Group в рамките на курса „Финансови технологии и дигитално банкиране“ с преподавател доц. д-р Деян Радев. Състезанието е насочено ексклузивно към студентите от IV курс на бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения с обучение на английски език“. В рамките на представянето на състезанието се проведе и специална сесия Women in Fintech, в която дамите от екипа на Paysafe разказаха вдъхновяващите си лични истории и дадоха безценни съвети за професионалния път на бъдещите икономисти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

paysafe

Състезанието беше представено от мениджърите от Paysafe Group Юлия Степанчук, Рафаела Апрахамян, Натали Неделчева, Димитър Иванов и Тони Андонов и ще се фокусира върху аспекти на дигиталната идентичност и приложението ѝ при защитата на потребителите и в бизнес-процесите в една финтех организация.

ддд

В рамките на 4 седмици студенти в групи по трима или четирима ще имат задача да анализират и разработват решения, свързани с дигитална идентичност в четири направления:

  1. Мониторинг на регулаторното съответствие
  2. Управление на риска
  3. Изкуствен интелект, машинно самообучение и предотвратяване на измами с deep fake
  4. Развитие на продуктовата линия и подобряване на услугите предоставени от дигитални портфейли
сссс
ааааа

Финалът на състезанието ще се проведе на 02.12.2022 г. в софийската централа на Paysafe Group, по време на който отборите ще презентират решенията си и ще бъдат оценени от жури, състоящо се от представители на Paysafe Group и доц. Радев. Ще бъдат класирани и наградени трите най-добри отбора и ще бъдат представени възможностите, които компанията представя за млади специалисти.

В заключителната част на лекцията, мениджърите от Paysafe Юлия Степанчук, Рафаела Апрахамян и Натали Неделчева разказаха за кариерния си път, какво ги е довело (и задържало) в България, как се справят с баланса между кариера и личен живот и дадоха съвети на студентите ни за бъдещото им кариерно развитие.

 

 

За Paysafe:

Paysafe Limited (“Paysafe”) (NYSE: PSFE) (PSFE.WS) е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, като използват водещи за индустрията възможности в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения.

Наетите в България над 1400 служители представляват над една трета от всички 3400 работещи в Paysafe Limited. Това превръща софийския офис в най-големия за компанията в глобален мащаб. Екип от софтуерни инженери в България развиват едни от ключовите продуктови линии на компанията – дигиталните портфейли Skrill и NETELLER – ползвани от милиони крайни потребители и бизнеси, с което компанията следва ангажимента си да предоставя решения, ориентирани към клиента.