Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Среща с директори и преподаватели от средни училища в страната за представяне на Стопанския факултет и съвместния проект с Microsoft YouthSpark "Кариера в ИТ"

   

29.03.2014

 

Uchiteli2014

 

На 29 март 2014, събота, от 9 до 14 ч. в зала 420 на Стопанския факултет се проведе среща на Декана на факултета, доц. Тодор Попов с директорите на 35 училища от цялата страна, които участват в реализирания в партньорство с Microsoft и СЗСТФСУ проект Microsoft YouthSpark CareerIT. На срещата присъстваха бивши и настоящи студенти на Стопанския факултет.

 

Целта на проекта Microsoft YouthSpark CareerIT е да реализира нова активна кампания за популяризиране на възможностите за кариера в ИТ и да достигне до максимален брой млади хора във възрастовата група 15-19 г. Ще продължи и популяризирането на социалната онлайн среда за електронно общуване Office 365 for Education. Очакваме поне 2000 активни млади хора да имат възможност за обучение в Microsoft IT Academy.

 

Концепцията на Microsoft YouthSpark CareerIT през тази година е да се създаде набор от материали за обучение и различни практически сценарии, които учениците трябва да решат с акцент върху приложенията за мобилни устройства, електронна търговия и разработка на ИКТ продукти и услуги.

 

Uchiteli2014-1
Uchiteli2014-2