Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / СНИМКИ: Тържествена церемония по връчването на дипломите на магистрите на Стопанския факултет на СУ от випуск 2013 и на бакалаврите с френски дипломи с официален гост посланикът на Република Франция Ксавие Лапер дьо Кабан

   

23.05.2014

 

В Аулата на СУ се проведе тържествената церемония по връчването на дипломите на магистрите на Стопанския факултет на СУ от випуск 2013 и на бакалаврите с френски дипломи "Лисанс по икономически науки и управление" на Университета по икономически науки и технологии Лил 1.

Официални гости на събитието бяха посланикът на Република Франция Ксавие Лапер дьо Кабан, проф. Пиер Алаи – директор на програмата „Лисанс“ в Лил 1 и г-жа Севдалина Василева – председател на управителния съвет на сдружението на завършилите Стопанския факултет студенти.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО (FLICKR)

 

 

Деканът на факултета доц. Тодор Попов отбеляза с чувство на удовлетворение, че за поредна година промоцията се провежда в Аулата, която е символ на Университета и подчерта, че предпоставките и очакванията за едно позитивно развитие за всички абсолвенти са също така стабилни, както са били и за предишните випуски.

„Преди всичко искам да отбележа, че не се притеснявам за вашия личен и професионален успех. За всички вас предстои в близките няколко години да се превърнете в успели хора в професионално отношение”, каза той. Пожела на завършилите успех, който има няколко важни съставки. Като първа и основна предпоставка за успеха доц. Попов посочи умението непрекъснато да учат и да се самоусъвършенстват, да учат повече и по-бързо от конкурентите си. Втората важна съставка за личния успех е умението за работа в екип, но не само в професионален план, а и в обществото като цяло.

 

Доц. Тодор Попов

„Пожелавам ви лично щастие, да създадете здрави семейства, да родите и отгледате деца и да имате късмет. Пожелавам ви късмет, щастие и успех. На добър път!”, каза доц. Попов в края на словото си.

Доц. Милена Стефанова, зам.-ректор на СУ, поздрави абсолвентите и ги задължи от името на ръководството на Алма матер да носят с гордост и чест името „възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Със ставане на крака и бурни аплодисменти абсолвентите благодариха

на своите преподаватели и близки, които са им помогнали през годините на обучение в СУ, както и самите себе си за успешното дипломиране. Доц. Милена Стефанова обяви випуск 2013 на магистърската степен на Стопанския факултет за закрит и пожела на всички да бъдат здрави и щастливи.

 

Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан поздрави абсолвентите и отбеляза, че дипломата, която днес получават им дава възможност да работят в България и в чужбина.

 

„Това дипломиране прави от вас студенти, които са още по-европейски насочени. Вие ще работите в следващите 40-50 години в една Европа, която ще бъде все повече отворена – във всеки случай по-отворена от тази Европа, в която сте се родили. Тази Европа ще е не само по-отворена, но и по-обединена. А дипломите, които получавате днес, ще ви позволят да работите във все повече страни. Желая ви голям успех в професионалния живот, но най-вече ви желая да бъдете щастливи в живота си. Мисля, че днес вие всички сте щастливи – останете такива дълго време”.

 

 

Доц. Милена Стефанова

 

Севдалина Василева, председател на управителния съвет на сдружението на завършилите Стопанския факултет студенти, поздрави абсолвентите: „Има няколко причини да съм тук пред вас. На първо място аз съм възпитаник на Стопанския факултет на СУ и независимо от изминалите години, откакто завърших през 1997 г., днес трябва да призная, че се чувствам така, сякаш съм на ваше място и сякаш беше вчера, когато седях на същите тези скамейки, изпълнена с вълнение, очакване и мечти за това, което ми предстои”.

 

Ксавие Лапер дьо Кабан

 

Тя призова студентите да изживеят в максимална степен днешните емоции, защото те никога няма да се повторят. „Едно сериозно постижение за вас е вече факт – вие се дипломирате”. Тя подчерта, че най-важни трябва да бъдат уважението, развитието и себеизграждането през годините на активна кариера: „Възможностите са пред вас. За да ги оползотворите, трябва да имате намерението и желанието да ги видите. Дръжте мозъка и сетивата си отворени към това, което се случва около вас и бъдете съпричастни. Никой не е отговорен да намери възможностите за вас освен вие самите. Бъдете мотивирани да падате и да ставате по своя път към успеха, с вашата собствена дефиниция за успеха”.

 

Севдалина Василева

 

Стойко Митов, представител на завършилите магистри на Стопанския факултет на СУ, поздрави всички присъстващи в Аулата с днешния празник. „Преподавателят е човекът, който запалва у ученика страстта към най-мощното оръдие на света – знанието. Той е този, който учи сам човека да гради своята съдба, възпитавайки у него принципите на честността, трудолюбието и почтеността. Всичко това отрежда на преподавателя мястото на пазител и носител на ценностите в обществото, защото без тях просперитетът остава една илюзия, която изглежда тъй далечна и недостижима”, каза той и изрази благодарността на целия випуск 2013 към преподавателите им.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО (FLICKR)