Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Семинар „Да запазим талантите за България“ с преподаватели от средни училища в страната („Microsoft YouthSpark")

   

29.06.2013

 

Семинар „Да запазим талантите за България“ с преподаватели от средни училища в страната („Microsoft YouthSpark")

 

Стопански факултет, 28 и 29 юни 2013 г.

 

 

 

Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” организира среща на ръководството, преподаватели и студенти от факултета с представители на средни училища от цялата страна на 28 и 29 юни 2013 г.

 

Основната цел на срещата е запознаването с няколко от инициативите на факултета, насочени към активните млади хора на възраст между 15 и 30 години.

 

Microsoft YouthSpark – Кариера в Информационните Технологии

През последните две години Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и сдружението на неговите възпитаници успяха съвместно да разработят широка програма за обучение и кариерно консултиране, насочена към учениците от средните училища в страната. В програмата са заложени ИКТ обучение, курсове по предприемачество, консултации и съвети за професионално развитие, чрез използване на текущите ресурси и опит както от вече завършилите и успешно реализирали се възпитаниците на Стопанския факултет, така и от неговите преподаватели.

 

Обсъдени са възможностите за предоставяне на напълно безплатен достъп до тези ресурси на избрани преподаватели и ученици с изявени възможности. В рамките на тази инициатива факултетът предоставя и възможност за напълно безплатно обучение и сертификация (включително и за преподаватели) по програмите Microsoft Office Specialist (MOS) 2013 и Microsoft Technology Associate.

 

Тази среща е от взаимна полза за обмяна на мнения и идеи относно подготовката и реализацията в живота на възпитаниците на водещите гимназии в България и випускниците на Стопанския факултет.