Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проведе се първият модул на онлайн академията „Правата на жените в променящия се свят на трудa“

   

13.06.2023

 

На 9.06.2023 г. се проведе първият модул на онлайн академията „Правата на жените в променящия се свят на труда“, съвместен проект на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и „Зонта Интернешънъл“. Академията е началото на серия от съвместни инициативи, акцентиращи върху темата за равнопоставеността и устойчивостта.

Screenshot 2023-06-13 140039

По време на събитието доц. д-р Марина Стефанова отбеляза, че наблюдаваме глобални кризи, които не са линейни и бързо ескалират, което ще изисква от бизнесите да бъдат по-адаптивни и иновативни, за да посрещнат различните предизвикателства.Оля Пенева акцентира върху нуждата от имплементиране на политики за равнопоставеност като част от корпоративните политики за правата на човека.
Следващият модул на академията ще се проведе на 15 юни 2023 г. и ще включва насоки, свързани с икономическото овластяване на жените, примерни семейни политики и инициативи, водени от „Зонта Интернешънъл“, свързани със защита правата на жените на работното място, киберсигурност и лидерство.