Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. Стефан Петранов, ръководител на катедра Икономика в Стопанския факултет, получи наградата „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика“

   

25.06.2015

IkonomikaNaSvetlo

Жури от 100 човека номинира участниците в тазгодишното издание на конкурса „Икономика на светло“. Той се провежда за втори път и се организира от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Наградата в категорията „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика“ получи проф. д-р Стефан Петранов, който е ръководител на екипа, създал композитния индекс „Икономика на светло“. Останалите двама номинирани в тази категория бяха лидерът на КНСБ Пламен Димитров и Институтът за пазарна икономика.

ProfStefanPetranov-NaSvetlo

 

В категорията „Нормативен акт или административна практика“ наградата получи НАП за въвеждането на персоналния идентификационен код. В тази категория бяха номинирани също здравното министерство както и финансовото.

Третата категория бе за журналист или медия, допринесли за създаването на нетърпимост към сивата икономика. Наградата получиха Васил Иванов и Марин Николов от Нова тв, а останалите двама номинирани бяха Би Ти Ви и вестник „Капитал“.

 

Източник: вестник "Труд"