Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. д-р Владя Борисова е избрана за директор на Института по право, икономика и интелектуална собственост на СУ

   

11.07.2022

 

Членовете на Управителния съвет на Института по право, икономика и интелектуална собственост (ИПИИС) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на свое заседание от 6 юли 2022 г., избраха единодушно проф. д-р Владя Борисова за директор на Института. От 1 юли проф. Борисова е част от екипа на Катедра „Стопанско управление“ в Стопанския факултет на СУ.

imgonline-com-ua-CompressToSize-bucoxUuji0AA

Институтът е създаден по инициатива на Юридическия факултет и Стопанския факултет на Софийския университет с постановление на МС №13 от 24 януари 2019 г. Негова основна дейност е да провежда научни изследвания в областите на правото, икономиката и интелектуалната собственост, с които да разширява и обогатява обучението и практиката в областта; да управлява интелектуалната собственост на Университета; да подпомага реализирането на технологичния трансфер и стопанската реализация на научните резултати и обектите на интелектуална собственост на Университета.

ИПИИС ще работи активно за установяването на Софийския университет като водещ изследователски университет в страната и чужбина.