Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. Цветан Давидков участва в традиционната международна научно-практическа конференция по управление на човешките ресурси на Икономически университет – Варна

   

03.10.2022

 

На 30 септември Икономическият университет във Варна организира традиционната си международна научно-практическа конференция по управление на човешките ресурси. По покана на организаторите проф. д.с.н. Цветан Давидков, преподавател в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, изнесе пленарен доклад на тема „Ценностен портрет на поколенията в българските организации“. Научният текст се основава върху резултати от изследването „Национална и организационни култури – 2021“.

imgonline-com-ua-CompressToSize-wx2xLTPlu6JU8a

Докладът предизвика подчертан интерес и дискусия сред участниците и присъстващите. Идентифицирането на организационните субкултури има и теоретична и приложна стойност – като ориентир за вземане на по-обосновани („работещи“) управленски и ръководни решения и обогатяване на практиките в сферата на управление на човешките ресурси.

Признание за равнището на изследванията в Стопанския факултет е и фактът, че проф. д.с.н. Цветан Давидков е привлечен за постоянен член на редакционната колегия на конференцията.