Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Преподаватели и студенти от Стопанския факултет приключиха успешно участието си в Cologne International Summer University

   

15.08.2019

 

 

В периода 5-15 август преподаватели и студенти от Стопанския факултет се включиха в Cologne International Summer University – летни курсове, организирани от Кьолнския университет по повод 100-годишнината от повторното му откриване и във връзка с дългогодишното партньорство със СУ „Св. Климент Охридски“. Стопанският факултет на СУ е един от най-дългогодишните партньори на Факултета по стопански и социални науки на Кьолнския университет.

 

1

 

 

Българските преподаватели водиха следните двуседмични курсове:

 

 

3

 

В курсовете участваха студенти от български и чуждестранни университети. За избралите енергийния курс, доц. д-р Атанас Георгиев и координаторът на CISU от страна на Кьолнския университет Мориц Елен организираха и индустриално посещение в когенерационната газова централа Niehl 3, захранваща с топлинна и електрическа енергия клиентите на RheinEnergie в Северен Рейн-Вестфалия.

2