Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Представяне на тазгодишната програма на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в Стопанския факултет

   

21.03.2024

 

Тазгодишната програма с гост-лекции на групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се състои от три събития през периода април-май:

  • Гост-лекция с Теодор Радонов (финансов експерт и ръководител на българския офис на групата на ЕИБ в България) и Борислава Габровска (старши съветник в ЕИБ) на тема „Бизнес цикъл и дейности в България“, 11 април, 14:00 до 16:00 часа, зала 420.
  • Гост-лекция на Франческа Маритати на тема „Пътна карта на климатичната банка” (ЕИБ): 8 май, 16:00 до 17:00 часа, онлайн (линк за присъединяване); лекцията ще се проведе на английски език.
  • Гост-лекция на Христо Стоянов (представител на Европейския инвестиционен фонд в България), 30 април, 14:00 до 16:00 часа, зала 420.

Стопанският факултет е първият академичен партньор на Европейската инвестиционна банка в България. Съвместното партньорство започна преди 4 години и за този период редица мениджъри и експерти от ЕИБ, Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и Института на ЕИБ са изнасяли лекции пред студентите от Стопанския факултет.

През миналата година 3-ма студенти от магистърските програми посетиха лятната школа на ЕИБ в Люксембург с подкрепата на ЕИБ и Стопанския факултет. Работата с ЕИБ дава възможност на студентите да придобият практически опит и да се запознаят със съвременните тенденции в сферата на икономиката и на финансите.

Screenshot 2024-03-21 153136