Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Посещение на първокурсници в IBM Procurement Center - София

   

12.11.2014

 

На 10 ноември 2014 г., IBM Procurement Center посрещна в своя офис за четвърти пореден път първокурсници от Софийския университет, специалност Стопанско управление. Превърналото се вече в традиция събитие се провежда в рамките на дисциплината „Основи на управлението“ към университета и цели запознаване на студентите с работната бизнес атмосфера на компанията.

В IBM центъра, където работят над 200 човека, сред които и немалко възпитаници на Стопанския факултет, бъдещите икономисти усетиха атмосферата на офиса като се запознаха най-общо с дейността и структурата на звеното и се срещнаха с представители на различните екипи. Студентите получиха възможност да научат повече за изнесените услуги като бизнес концепция, както и за интегрираните глобални вериги за доставки като ключова за организацията функция и интересна посока за професионална реализация.

Със срещата между първокурсниците и екипа в IBM Procurement Center се открива серията от партньорски инициативи между компанията и Стопанския факултет на СУ, която ще продължи с няколко тематични лекции във факултета, посветени на актуални теми като проектен мениджмънт, лидерски умения, ефективни преговори и т.н.

Организацията на лекциите, първата от които ще се случи през ноември, ще бъде осъществена от екипа на „Бизнес Клуб“ към Стопанския факултет на СУ".