Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за кръгла маса и лекции по проекта T4ERI за трансформацията на българските общини и региони

   

06.10.2022

 

На 7 октомври в Огледалната зала на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема: „Роля на академичните институции в трансформацията на българските общини и региони“, като част от проекта Transform4Europe. Проектът “Тransform4European Research & Innovations” (T4ERI), финансиран от програмата „Хоризонт Европа“ на ЕС за изследвания и иновации, стартира официално на 1 октомври 2021 г. като част от Алианса “Transform4Europe”. Софийски университет „Св. Климент Охридски“, заедно с още 6 европейски университета си партнират в инициативата с цел стратегическо сътрудничество между академичните институции и множество заинтересовани страни от околните региони в разработването на единна екосистема за научните изследвания и иновации.

211027514_115465644115019_645620610397067045_n

Целта на кръглата маса, организирана от Софийския университет, е да се представи проектът T4ERI и постигнатите до момента резултати, както и да се определят основните предизвикателства, свързани с развитието на регионите, в които се намират отделните членове на Алианса, и да се набележат потенциални партньорства за справяне с тях.

Друга мисия на срещата е да се разгледат проблемите, предизвикателствата и потенциалните решения в региона, като същевременно се представят възможностите за партньорства в рамките на трите основни тематични области на проекта T4ERI – екологична трансформация, цифрова трансформация и социална трансформация. Освен това целта на кръглите маси е да се обменят добри практики за прогнозиране на пазара на труда и развиване на умения, отговарящи на бъдещите нужди, както и ролята на университетите в този процес.

Лектор на втората лекция ще бъде деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев, а модератор ще бъде Гергана Манолова, докторант към Катедра „Икономика и управление по отрасли“ и председател на комуникационната група към Съвета на жените в бизнеса в България.

Кога: 7 октомври, 10-17:00 ч.

Къде: Огледална зала, Ректорат, СУ „Св. Климент Охридски“

Линк за присъединяване през Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84861952884

Кръглата маса ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Transform4Europe.