Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана: Среща на студенти и преподаватели от Стопанския факултет с MBA-студенти от University of Victoria в Канада

   

25.05.2019

UniversityOfVictoria

От 29 май до 7 юни група студенти и преподаватели от University of Victoria в Канада ще посетят София. Студентите са мениджъри в средата на своята кариера и участват в нова, специално създадена MBA програма за TELUS Corporation в Канада.

 

На 30 май от 10:00 до 12:00 часа в зала 417 на Стопанския факултет ще се проведе среща на студенти от Стопанския факултет със студентите от Канада. Участници в срещата освен канадските студенти и професори са студенти и докторанти от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", както и специалисти от бизнеса.

 

Фокусът ще е върху иновативни технологии в съвременния бизнес - две поднаправления: блокчейн и data science. Това ще е първото събитие в рамките на програмата и е за запознаване със средата в България.

 

Кратки представяния ще направят:
- Владислав Драмалиев (Sofia Crypto Meetup, Aeternity) или негов заместник
- Петър Николов (aiSolvers, специалист по блокчейн)
- Представител на LimeChain
- доц. д-р Ангел Марчев (УНСС, Data science society)
- Александър Ефремов (Analytics 4 everyone)

 

Заедно с мениджърите от офиса на Telus в София, канадският университет е изготвил програма и проекти за студентите по време на престоя им в България. Проектите са академични, но и с цел да предоставят практически идеи на Telus. Проектите са насочени към цифровизацията и може да бъдат приложени от международните отдели на Telus, включително в Румъния, при решения за контакт с клиенти или за вътрешни операции.

 

Докато е в София, групата ще се опита да разбере и общия бизнес контекст на международните компании в България и ЕС. Те ще посетят лекции за икономиката, пазара на труда, законовата и регулаторната рамка.

 

Директор на Telus MBA е Дебора Уикинс, Gustavson School of Business, University of Victoria.