Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първо място за Ева Николова, студент в специалност "Стопанско управление", като медиатор в Четвъртото национално състезание по медиация за студенти

   

08.11.2022

 

Ева Николова от специалност „Стопанско управление“ завоюва първо място като медиатор в Четвъртото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе на 5 и 6 ноември 2022 г.

1

Преговорни умения в състезанието премериха 20 отбора от девет университета – Софийски университет „Св. Климент Охридски” (представен от отделни отбори от Стопанския факултет и от Юридическия факултет), УНСС, Нов български университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Икономически университет – Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Национален военен университет „Васил Левски“ и Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“. В рамките на състезанието студентите се включиха в процедура по медиация за разрешаването на реални спорове.

2

Стопанският факултет бе представен от отбор в състав:

  • Ева Николова, специалност „Стопанско управление“, III курс, роля в медиацията – медиатор;
  • Иванна Коренчева, специалност „Стопанско управление“, II курс, роля в медиацията – клиент;
  • Денис Сливаров, специалност „Стопанско управление“, III курс, роля в медиацията – адвокат.

В резултат на успешно проведените медиационни симулации Ева Николова се пребори с достойната конкуренция от останалите университети и получи наградата за най-добър медиатор на състезанието.

3

Иванна Коренчева и Денис Сливаров се състезаваха достойно и получиха удостоверения за отлично участие в състезанието като клиент и адвокат.

4

Под ръководството на своя треньор доц. д-р Иванка Михайлова отборът на Стопанския факултет затвърди традицията за успешно представяне в състезанието по медиация за трета поредна година.

5
6

Повече информация за състезанието и участието на Ева Николова в „Денят започва“ на БНТ 1 може да намерите тук.