Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Отвори врати студентското творческо пространство "Гаража" - на партера в Стопанския факултет

   

01.06.2019

 

С много труд, желание и хъс група млади и амбициозни студенти решиха да поемат по пътя на съзиданието и творчеството. Стопанският факултет ще бъде домът на „Гаража“: първото креативно споделено пространство във висше учебно заведение в България.

Пространството е вдъхновено от Станфордската програма "University Innovation Fellows", на която тази година за пръв път имаха възможност да присъстват български студенти.

Креативният хъб, който отвори врати на 30.05 от 18:30ч. има за цел да обедини студентите около идеята заедно да подобрят средата в която учат и работят, да насърчи предприемаческия дух и да изгради важни житейски качества за предизвикателствата на утрешния ден.

Автор: Алма Матер ТВ

Автор: Бизнес клуб

6
7
9
10
11
12
13
14
8
15
16
17
24
20
21
22
23
19
18

 

Всички сме чували за големите имена на бизнеса. Джеф Безос и неговия Amazon, Бил Гейтс и Microsoft, Стив Джобс и Apple, Уолт Дисни и едноименната му компания. Но какво е общото между тези гиганти на мисълта, на предприемаческия дух и инициативност. Всичките са започнали да развиват своята дейност в...гараж.

 

Това пространство се явява място със специфична символика и излъчване в света на идеите. То е мястото, където се развихря въображението, което многократно надхвърля пространствените и материални ограничения. Гаражът е място, закътано и скрито от света, като лабораторията на някой луд, но брилянтен учен, готов да покаже на света откритие, което тотално ще промени представите ни за вселената.

 

Откриването във Фейсбук