Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Оливие Маркет, изп. директор на AES Bulgaria, с гост-лекция в Стопанския факултет

   

27.11.2015

 

На 27 ноември 2015 г. гост-лектор в магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ на Стопанския факултет беше г-н Оливие Маркет, изпълнителен директор на „Ей И Ес България“.

 

Olivier_Marquette

 

Темата на гост-лекцията на г-н Маркет беше „Energy Storage and the Clean, Unbreakable Electricity Grid“. Лекцията представи технологичните предимства и регулаторните модели за интегриране на съоръжения за съхранение на електроенергия (energy storage). След презентацията се проведе дискусия с настоящи и завършили студенти от магистърската програма.

Оливие Маркет е Управляващ директор на ЕЙ И ЕС България от януари 2015 г. Преди това е бил Вицепрезидент Бизнес развитие в AES Доминиканска република. Кариерата му в енергийния сектор започва през 1995 г. във френската компания “Electricité de France“ (EDF), където е работил 9 години, преди да се присъедини към AES Corporation. Преди да дойде в България, Оливие Маркет е бил Мениджър Бизнес развитие в AES в САЩ, Директор Бизнес развитие за AES Сингапур и Вицепрезидент Бизнес развитие в AES Бразилия и в Доминиканската република.Г-н Маркет е завършил “Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris” в Париж, Франция. Завършил е магистратура по Машинно инженерство в Texas A&M University – САЩ и MBA програма на Harvard Business School.