Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Младен Печевски от специалност "Стопанско управление (немска програма)" получи националния приз "Студент на годината" в направление Стопански науки

   

18.12.2015

MladenPechevski

 

За девета поредна година на официална церемония, състояла се на 11 декември 2015 година, Националното представителство на студентските съвети отличи най-изявените студенти на България. Големият национален приз „Студент на годината" обяви директорът на дирекция "Висше образование" - доц. д-р Мария Фъртунова, която представляваше министъра на образованието и науката - проф. Тодор Танев.

 

На церемонията в зала 11 на Национален дворец на културата бяха обявени също победителите в 13 категории: спорт, технически науки, педагогически науки, природни науки, хуманитарни науки, обществени науки, стопански науки, правни науки, аграрни науки, изкуства, сигурност и отбрана, здравеопазване. Във всяко направление имаше по три номинации, съответно трето, второ и първо място.

 

В направлението Стопански науки победител е Младен Печевски от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Младен се обучава в немската програма на специалност Стопанско управление и в момента следва два курса – трети и четвърти. Едновременно с това е много активен в извънкласните дейности, като е международен координатор на Джуниър Ачийвмънт Алумни България и член на управителния съвет и проектен мениджър в Обединени идеи за България. Има значителен брой участия в международни конференции, семинари, обучения и модели, в които много често е единственият представител на България. През изминалата година той стана посланик в България на най-голямата европейска студентска конференция по предприемачество в Европа – START Summit – и спечели награда за най-добро есе в модела на Световната търговска организация, провеждащ се в Санкт Гален и Женева, Швейцария.

 

MladenPechevski-Priz