Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Майкрософт отличен в категория ''Инвеститор в знанието'' на Българския форум на бизнес лидерите заради проекта си Алумни клуб на Стопанския факултет

   

01.03.2016

 

Проектът "Кариера в ИТ" получи отличие в категория "Инвеститор в знанието" по време на тринадесетите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Проектът "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ" е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма.

На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, получи наградата от Меглена Кунева, министър на образованието и науката, на специална церемония.

"Приоритет за Майкрософт е инвестирането в знанието и по-специално в ИТ. Наша цел е да дадем възможност на всеки човек и организация по света да разгърне своя потенциал. Смятам, че технологиите могат да помогнат в голяма степен за постигането на тази цел и проекти като „Кариера в ИТ“ го доказват", заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите целят да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за компаниите, които развиват проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика.

Източник: Teacher.bg