Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Курсът „Моделиране на възвръщаемости от финансови активи“ завърши с вдъхновяваща гост-лекция на Теодора Павлова, data-scientist от екипа на INDEAVR

   

05.07.2019

 

Курсът „Моделиране на възвръщаемости от финансови активи“ завърши с вдъхновяваща гост-лекция на Теодора Павлова, data-scientist от екипа на INDEAVR

 

1

 

Курсът „Моделиране на възвръщаемости от финансови активи“ завърши с вдъхновяваща гост-лекция на Теодора Павлова, data-scientist от екипа на INDEAVR. Темата нa лекцията беше „CRISP-DM и документиране на проекти“. Теодора илюстрира основните концепции с подходящо подбрани примери от реални проекти, представи добрите практики, които повишават ефективността на количествения анализатор, осигуряват прозрачност и дават възможност за лесно възпроизвеждане на резултатите от проведеното изследване.

 

2

 

Лекцията завърши с оживена дискусия, в рамките на която бяха обсъдени най-често срещаните проблеми при работа по аналитични проекти, както и възможностите за тяхното решаване.

 

3

 

Теодора е алумни на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. След завършване на магистратура си тя продължава своя академичен път като докторант в същия факултет. Теодора е част от екипа на направление Стратегически услуги в INDEAVR, където анализира, интерпретира и моделира данни.

Направление Стратегическият услуги в INDEAVR се фокусира върху анализ на данни и стратегическо консултиране в разнообразни отрасли. Сред клиентите на компанията има банки, логистични компании, дружества за комунални услуги, търговски вериги и други.