Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Кандидатствайте за стипендия във второто издание на KBC България – ESG Академия

   

16.09.2022

 

Ако сте студент от специалностите право, икономика, управление, инженерни науки, финанси, човешки ресурси и др. Ако имате интерес към климатичните промени, кръговите икономически модели, безотпадните технологии, енергийния преход и устойчивите финанси, предизвикваме ви да надскочите своите очаквания и заедно да променим начина, по който работим, за да откриваме лесни решения за сложни предизвикателства.

Можете да бъдете един от тримата студенти, които ще участват във второто издание на на „КВС България – ESG Академия“. Ако проявявате интерес, можете да се регистрирате тук: https://forms.office.com/r/FsyRW1aLYE, не по-късно от 27 септември.

screenshot_2022_02_24_at_13_32_49_kvs_b_lgariya_esg_akademiya_reference

Обучението в академията започва на 30-и септември. Основните теми – устойчиви финанси, зелена, кръгова и социална икономика, енергийна и климатична политика, адаптация и устойчивост към промените в климата – ще бъдат представени от доказани експерти. Сред тях са доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет и ръководител на катедра „Икономика и управление по отрасли“; гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопанския факултет, и гл. ас. д-р Мария Трифонова, асистент в катедра „Икономика и управление по отрасли“. Неправителственият сектор и бизнеса ще бъдат представени от лекторите София Касидова, директор на управление „Стратегическо развитие и планиране“ в Българска банка за развитие, Апостол Дянков, старши климатичен експерт във WWF България и д-р Кирил Величков, директор „Европейски проекти и финансови институции“ в ОББ.

„КВС България – ESG Академия“ ще обучава специалисти, способни да предложат набор от иновативни решения във всички публични и частни пазари и да насочват капитала на компаниите, не само за да оформят финансова печалба, но също така и да променят въздействието, което имаме върху околната среда. Курсистите ще се научат как да създават гъвкави бизнес модели, поддържащи дългосрочен растеж. Академията ще инвестира в адаптивни специалисти с регулаторен профил, подготвени да донесат иновативност и позитивен имидж на компанията, за която работят, както сред служители, така и пред клиентите и обществото.

Всичко за „КВС България – ESG Академия“ можете да научите на специалната платформа: https://kbc-esg.com