Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Изявени студенти от специалност „Икономика и финанси“ презентираха решение на казус от практиката пред висшия мениджмънт на УНИКА

   

05.07.2019

 

Изявени студенти от специалност „Икономика и финанси“ презентираха решение на казус от практиката пред висшия мениджмънт на УНИКА

 

1

 

В рамките на курса „Основни на иконометрията“ Филип Михайлов - финансов директор на УНИКА България , изнесе интерактивна гост-лекция за студентите от специалност „Икономика и финанси“ в трети курс. След лекцията на студентите беше предоставен казус за анализ и обработка на данни, разработен от екипа на УНИКА.

 

2

 

Резултатите от едномесечната усилена екипна работа, по време на която, студентите приложиха успешно наученото през семестъра, бяха оценени от доц. д-р Боряна Богданова . Решението на екипа, който получи възможността да представи разработка си пред висшия мениджмънт на УНИКА, е изготвено от Александър Паличев и Константин-Кирил Стначин, студенти в трети курс, специалност „Икономика и финанси“. Отличителна негова характеристика е интегрирането на иновативен поход, осигуряващ максимално ефективна аналитична структура.

 

3

 

Александър и Константин-Кирил презентираха основните резултати от разработка си пред Николай Генчев - председател на УС и главен изпълнителен директор на УНИКА България, Филип Михайлов – финансов директор на УНИКА България, Цветелина Цветкова – директор автомобилно застраховане, Анна Петрова - гл. счетоводител УНИКА Общо застраховане, Росица Тодорова - гл. счетоводител УНИКА Животозастраховане и Нанко Степанов - началник отдел щети автомобилно застраховане. След презентацията студентите получиха конструктивна обратна връзка, както и полезни насоки за бъдещото си развитие. Събитието завърши с оживена дискусия в приятелска атмосфера, в рамките на която бяха обсъдени актуални въпроси и перспективи в областта на застрахователния бизнес в България и Европа.