Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Инвестиционен банкер и софтуерен инженер, завършили в Университета Манчестър, спечелиха второто издание на хакатона „From Zero to FinTech“

   

28.03.2022

 

Росен Димитров и Денислав Вълев, завършили в Университета Манчестър, спечелиха второто издание на хакатона „From Zero to FinTech“, организирано от Българската финтех асоциация (БФА) и Стопанският факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Събитието се проведе от 19 до 27 март 2022 г. и беше отворено за настоящи и завършили студенти, както и за професионалисти с интереси в сферата на дигиталните финанси.

Picture1

Екипът впечатли журито с идея за NFT (non-fungible token) Marketplace Aggregator и получи голямата награда на БФА от 3000 лв., пост-хакатон консултации от Stikcredit, както и достъп до менторската програма на Емил Кулов, председател на Chicago Booth Entrepreneurial Roundtable към бизнес училището на Университета Чикаго, Chicago Booth. Журито включваше 14 експерти от академия, бизнес, регулатори и стартъп акселератори.

222

Росен е анализатор в отдел инвестиционно банкиране в Sofia International Securities, a Денислав е софтуерен инженер. И двамата са завършили Университета Манчестър през 2021 г.

4444

Хакатонът обедини всички заинтересовани страни в екосистемата като европейски и български регулатори, академия, бизнес и неправителствен сектор. Програмата включваше еднодневен уъркшоп за стартъпи в начален стадий на развитие на 19 март, както и менторски сесии между 20 и 26 март. Церемонията по награждаването се проведе на 27 март и включваше панелна дискусия на тема „Бъдещето на финтех“.